Omgeving

Onze sfeervolle appartement ligt in het buitengebied van het dorp Spijk.

Spijk is een dorp in de gemeente Zevenaar in de provincie Gelderland. De naam is afkomstig van het woord Herespich.

Spijk telt ongeveer 730 inwoners. Het naburige Lobith staat bekend als het dorp waar de Rijn Nederland binnenstroomt. Dit is niet juist, want Spijk is het eerste Nederlandse dorp waar de Rijn langs stroomt. Bij Spijk raakt de Rijn voor het eerst Nederlands grondgebied om vlak voor Millingen Nederland binnen te komen: pas daar zijn beide oevers Nederlands grondgebied.

Und so weiter, object om de plaats te markeren waar de Rijn Nederland binnenkomt.

Spijk ligt omsloten door de plaatsen Lobith, Tolkamer, het Duitse Elten en de rivier de Rijn. De weg van Spijk naar Elten, de Oude Kleefse Postweg, is aan de ene kant Nederlands en aan de andere kant Duits grondgebied.

Rond en langs het appartement zijn diverse wandelroutes, de bekendste is wel het Pieterpad. Maar ook een Klompenpad van 11 kilometer loopt achter het appartement langs.

Naast wandelen zijn er vele sportieve mogelijkheden in de directe omgeving. Nationaal landschap Gelderse Poort is gelegen aan diverse oude rijnstrangen, wandel- en fietsroutes. Ook ligt één van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland, de Montferlandroute op een steenworp afstand. Montfertland kenmerkt zich door bossen weids landschap en de heuvels.

Op loop en fietsafstand ligt het populaire watersport en recreatiegebied de Bijland.

Enerzijds het rivierenlandschap, een grensoverschrijdend beschermd natuurgebied van 10,000 hectare groot, en anderzijds een bebost heuvellandschap met mooie vergezichten. Met de fiets kunnen ook tochten naar de overkant van de Rijn worden gemaakt.

Kortom een ideale omgeving voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, sportievelingen of voor zomaar een weekend weg of een korte vakantie. Ook is het uitstekende golfterrein Borghees www.golfplatzborghees.com vlakbij en kunt u winkelen in Kleve, Zevenaar of Doetinchem.

Voor een echte ontspanning kunt u ook genieten van diverse saunamogelijkheden. Net over de grens (ca 11 km) is het in Embricana heerlijk ontspannen.

 

Een mooie indruk vanuit de lucht van Tolkamer.